Správná velikost rukavic

banner_uvod1

Při výběru jednorázových rukavic bychom měli zohlednit několik podstatných faktorů. Mezi ty hlavní patří především činnost, pro kterou budou jednorázové rukavice využívány. Podstatný je i výběr materiálu, který ovlivní míru ochrany Vaší ruky. V neposlední řadě výběr zahrnuje volbu správné velikosti rukavice, který je pro výkon práce stěžejní.

Jednorázové rukavice by Vám neměly být volné, ale zároveň ani moc napnuté. Orientovat se můžete podle toho, zda Vám jednorázové rukavice sedí správně v oblasti Vašich prstů. 

velka_orange

 mala_roztrzena_ruzova

akorat_tm-modra_1

Velkým zvykem a zároveň největší chybou je výběr větší velikosti rukavice. Hlavním důvodem volby větší velikosti bývá jistota, že rukavice budou na ruce sedět. Při výběru větší velikosti, máte rukavici na dlani a prstech volnou a ztrácíte v ní citlivost, která je pro výkon činnosti zásadní. 

Na druhou stranu, pokud si vyberete malou velikost, je materiál příliš namáhán a může praskat. S tím se pojí pružnost jednotlivých materiálů. Mezi méně pružné varianty jednorázových rukavic patří T-PE a Vinylové rukavice. Obecně jsou náchylnější k roztržení, proto je potřeba u nich volit správnou velikost. Pro lepší přehled pružnosti jednotlivých materiálů jednorázových rukavic jsme pro Vás připravili tabulku s přehledem jednotlivých parametrů. Čím vyšší je číslo u parametru natažení materiálu rukavice, tím se materiál lépe natahuje. Latexové rukavice jsou ideální volbou pro natažení materiálu bez rizika roztrhnutí. 

roztrzena_vinyl_1   

U každého námi nabízeného produktu naleznete tabulku s informacemi o jeho délce a šířce. Šířka rukavice určuje její velikost. U jednorázových rukavic je podstatná i jejich délka, která je standardně 230-240 mm. Pro náročnější činnosti, které vyžadují ochranu delší části ruky doporučujeme naše nitrilové rukavice LONG, které dosahují délky 300 mm a zaručeně ochrání i Vaše zápěstí. 

akorat_modra_long_1 

Se správným výběrem velikosti jednorázových rukavic Vám pomůže naše sekce výběr rukavic, kde najdete graf velikostí a postup, jak si správně velikost rukavic vybrat. S jednorázovými rukavicemi je to jako s oblečením. Z důvodu materiálu, tloušťky a elasticity můžete mít u každého druhu jednorázových rukavic jinou velikost. 

espeon_velikosti_rukavic-05_1

 

 

Pokud budete mít jakékoliv otázky a budete potřebovat pomoci s výběrem, vždy se na nás můžete obrátit.