Rozdíl mezi jednorázovými rukavicemi Vinyl CLASSIC a Vinyl PLUS

banner

V kategorii vinylových rukavic jsme velmi dlouhou dobu nabízeli Vinyl Classic, které do nedávna byli typickými zástupci vinylových rukavic. V letošním roce jsme nabídku rozšířili o novinku Vinyl Plus, který přinesl rukavicím úplně novou charakteristiku. V našem článku Vám přiblížíme rozdíl mezi rukavicemi Vinyl Classic a Vinyl Plus.

Vinylové rukavice patří mezi vyhledávané ochranné pomůcky v oblasti nenáročného použití. Jsou cenově dostupnou variantou mezi jednorázovými rukavicemi. Poskytují spolehlivou ochranu a komfort při nošení. Neobsahují latex a díky tomu jsou vhodné i pro alergiky. Využití mají především v oblasti práce s potravinami, ale nabízejí i standardní ochranu při manipulaci s chemikáliemi. V čem se tedy liší varianta Vinyl Classic a Vinyl Plus? 

Vinyl Classic 

Jednorázové rukavice Vinyl Classic jsou vyrobeny z měkkého příjemného materiálu (polyvinylchloridové pastové pryskyřice). Mají nižší pružnost než latexové nebo nitrilové rukavice. Nabízíme je ve dvou variantách – pudrované a nepudrované. Pudrované rukavice obsahují jemný kukuřičný vstřebatelný škrob, který usnadňuje nasazení rukavic, ale náchylnějším osobám může způsoby alergickou reakci. Po sundání prášek zanechává i jemné stopy na dlaních. Na ruce při manipulaci jsou průhledné a méně foremné. Jsou vhodné pro standardní ochranu rukou. Nejsou vhodné pro styk s většinou organických rozpouštědel a vodních roztoků.

Vinyl Plus 

Jednorázové rukavice Vinyl Plus jsou vyrobeny z polyvinylchloridové plastové pryskyřice a 3 % syntetického nitrilu, díky tomu jsou rukavice pevnější a mají lepší pružnost. Nabízíme je pouze v jedné variantě – bez pudru. Uvnitř jsou rukavice potaženy polyuretanem, který vytváří hladký a kluzký povrch. Tím se výrazně usnadňuje nasazování a sundávání rukavice, a to i v případě, že máte vlhké ruce. Na ruce při manipulaci nejsou průhledné a drží tvar. Neobsahují latex, takže jsou vhodné pro práci s potravinami. Zároveň jsou odolnější proti kyselinám, alkalickým potravinám a oleji.

Vinyl Classic X Vinyl Plus

banner2 

V naší nabídce naleznete širokou škálu jednorázových rukavic. Stačí si vybrat takový druh vinylových rukavic, který bude na míru sedět Vaší profesi.